plátek
plátky krkovičky bez kosti
nebo plec, kýta, stehenní řízky...
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře vymažeme sádlem (máslem), dno zasypeme plátky cibule, polovinou hrubě nastrouhaného sýra, na něj položíme osmažené řízky, které zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 15–20 minut zakryté. Pak odkryjeme a krátce dopečeme dozlatova.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
Jako obměnu můžeme přidat česnek, bylinky, houby...
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka