Sýrovo-smetanové zapékané řízky

3.45

hodnoceno: 11
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáčku
    • hladká mouka na obalení
    • pepř mletý
    • 250
      g tvrdý sýr
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • olej na smažení
    • 4
      plátek plátky krkovičky bez kosti nebo plec, kýta, stehenní řízky...

Postup přípravy receptu

  • Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, po stranách nakrojíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Pekáček dobře vymažeme sádlem (máslem), dno zasypeme plátky cibule, polovinou hrubě nastrouhaného sýra, na něj položíme osmažené řízky, které zalijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů zapéct na cca 15–20 minut zakryté. Pak odkryjeme a krátce dopečeme dozlatova.
  • Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
  • Jako obměnu můžeme přidat česnek, bylinky, houby...
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: