Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do chladničky.
Ztuhlé krájíme na kolečka silná asi 1 cm, klademe řeznou stranou na plech (já pokládám na silikonové podložky), potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením a upečeme (cca 180–200 °C).
Osvědčilo se mi rozdělit těsto na dvě části a udělat dvě rolády.
Lépe se vejdou do chladničky. Plátky šunky je možné potřít i tenkou vrstvou kečupu. Vršek můžeme posypat kořením (kmín, tymián, oregano, provensálské koření nebo např. sezamem).
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku…
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná