Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do chladničky.
Ztuhlé krájíme na kolečka silná asi 1 cm, klademe řeznou stranou na plech (já pokládám na silikonové podložky), potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením a upečeme (cca 180–200 °C).
Osvědčilo se mi rozdělit těsto na dvě části a udělat dvě rolády.
Lépe se vejdou do chladničky. Plátky šunky je možné potřít i tenkou vrstvou kečupu. Vršek můžeme posypat kořením (kmín, tymián, oregano, provensálské koření nebo např. sezamem).
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku…
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě