Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do chladničky.
Ztuhlé krájíme na kolečka silná asi 1 cm, klademe řeznou stranou na plech (já pokládám na silikonové podložky), potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením a upečeme (cca 180–200 °C).
Osvědčilo se mi rozdělit těsto na dvě části a udělat dvě rolády.
Lépe se vejdou do chladničky. Plátky šunky je možné potřít i tenkou vrstvou kečupu. Vršek můžeme posypat kořením (kmín, tymián, oregano, provensálské koření nebo např. sezamem).
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku…
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč