Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do chladničky.
Ztuhlé krájíme na kolečka silná asi 1 cm, klademe řeznou stranou na plech (já pokládám na silikonové podložky), potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením a upečeme (cca 180–200 °C).
Osvědčilo se mi rozdělit těsto na dvě části a udělat dvě rolády.
Lépe se vejdou do chladničky. Plátky šunky je možné potřít i tenkou vrstvou kečupu. Vršek můžeme posypat kořením (kmín, tymián, oregano, provensálské koření nebo např. sezamem).
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku…
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem