Těsto vyválíme. Vmícháme sýr, smetanu, vegetu, pepř a natřeme na těsto.
Na celou plochu uložíme tenké plátky šunky, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do chladničky.
Ztuhlé krájíme na kolečka silná asi 1 cm, klademe řeznou stranou na plech (já pokládám na silikonové podložky), potřeme rozšlehaným a jemně osoleným vajíčkem, posypeme kořením a upečeme (cca 180–200 °C).
Osvědčilo se mi rozdělit těsto na dvě části a udělat dvě rolády.
Lépe se vejdou do chladničky. Plátky šunky je možné potřít i tenkou vrstvou kečupu. Vršek můžeme posypat kořením (kmín, tymián, oregano, provensálské koření nebo např. sezamem).
Nastrouháme eidam do misky. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a 2 sáčky majonézy. Vše promícháme a přidáme trošičku…
více o Sýrovo-česneková pomazánka
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka