Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2x2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe šunku a uzený sýr. Druhou vrstvu opakujeme, jen použijeme tmavý chléb.
Postup opakujeme, abychom měli 4 patra.
Celou „kostku“ pomažeme zbylým pomazánkovým máslem (dle potřeby okrájíme kraje, aby byly rovnoměrně zarovnány).
45 % sýr nakrájíme na kostky (raději menší, já použila krájený) a vložíme na 2–3 minuty do mikrovlnky na nejvyšší stupeň. V polovině času promícháme, aby se sýr rovnoměrně rozpouštěl. Poté přidáme barvivo a zapracujeme (já žádné nedala a i tak byl dort krásný). Pokud sýr ztuhne, vložíme ho opět do mikrovlnky. Musí být vláčný, aby se pěkně rozválel a dal se jím potáhnout dort.
Začistíme okraje dortu a a ozdobíme dle vlastní fantazie zeleninou. Já ji upevňovala párátky.
Nápis na dortu lze vytvořit z rozmíchané směsi taveného sýra, másla a například vody z řepy. Ozdobíme zdobičkou.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou