Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2x2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe šunku a uzený sýr. Druhou vrstvu opakujeme, jen použijeme tmavý chléb.
Postup opakujeme, abychom měli 4 patra.
Celou „kostku“ pomažeme zbylým pomazánkovým máslem (dle potřeby okrájíme kraje, aby byly rovnoměrně zarovnány).
45 % sýr nakrájíme na kostky (raději menší, já použila krájený) a vložíme na 2–3 minuty do mikrovlnky na nejvyšší stupeň. V polovině času promícháme, aby se sýr rovnoměrně rozpouštěl. Poté přidáme barvivo a zapracujeme (já žádné nedala a i tak byl dort krásný). Pokud sýr ztuhne, vložíme ho opět do mikrovlnky. Musí být vláčný, aby se pěkně rozválel a dal se jím potáhnout dort.
Začistíme okraje dortu a a ozdobíme dle vlastní fantazie zeleninou. Já ji upevňovala párátky.
Nápis na dortu lze vytvořit z rozmíchané směsi taveného sýra, másla a například vody z řepy. Ozdobíme zdobičkou.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky