Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2x2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe šunku a uzený sýr. Druhou vrstvu opakujeme, jen použijeme tmavý chléb.
Postup opakujeme, abychom měli 4 patra.
Celou „kostku“ pomažeme zbylým pomazánkovým máslem (dle potřeby okrájíme kraje, aby byly rovnoměrně zarovnány).
45 % sýr nakrájíme na kostky (raději menší, já použila krájený) a vložíme na 2–3 minuty do mikrovlnky na nejvyšší stupeň. V polovině času promícháme, aby se sýr rovnoměrně rozpouštěl. Poté přidáme barvivo a zapracujeme (já žádné nedala a i tak byl dort krásný). Pokud sýr ztuhne, vložíme ho opět do mikrovlnky. Musí být vláčný, aby se pěkně rozválel a dal se jím potáhnout dort.
Začistíme okraje dortu a a ozdobíme dle vlastní fantazie zeleninou. Já ji upevňovala párátky.
Nápis na dortu lze vytvořit z rozmíchané směsi taveného sýra, másla a například vody z řepy. Ozdobíme zdobičkou.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy