Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2x2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe šunku a uzený sýr. Druhou vrstvu opakujeme, jen použijeme tmavý chléb.
Postup opakujeme, abychom měli 4 patra.
Celou „kostku“ pomažeme zbylým pomazánkovým máslem (dle potřeby okrájíme kraje, aby byly rovnoměrně zarovnány).
45 % sýr nakrájíme na kostky (raději menší, já použila krájený) a vložíme na 2–3 minuty do mikrovlnky na nejvyšší stupeň. V polovině času promícháme, aby se sýr rovnoměrně rozpouštěl. Poté přidáme barvivo a zapracujeme (já žádné nedala a i tak byl dort krásný). Pokud sýr ztuhne, vložíme ho opět do mikrovlnky. Musí být vláčný, aby se pěkně rozválel a dal se jím potáhnout dort.
Začistíme okraje dortu a a ozdobíme dle vlastní fantazie zeleninou. Já ji upevňovala párátky.
Nápis na dortu lze vytvořit z rozmíchané směsi taveného sýra, másla a například vody z řepy. Ozdobíme zdobičkou.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě