Toastový chleba rozložíme do požadovaného tvaru (já volila čtverec 2x2 plátky) a potřeme pomazánkovým máslem. Poklademe šunku a uzený sýr. Druhou vrstvu opakujeme, jen použijeme tmavý chléb.
Postup opakujeme, abychom měli 4 patra.
Celou „kostku“ pomažeme zbylým pomazánkovým máslem (dle potřeby okrájíme kraje, aby byly rovnoměrně zarovnány).
45 % sýr nakrájíme na kostky (raději menší, já použila krájený) a vložíme na 2–3 minuty do mikrovlnky na nejvyšší stupeň. V polovině času promícháme, aby se sýr rovnoměrně rozpouštěl. Poté přidáme barvivo a zapracujeme (já žádné nedala a i tak byl dort krásný). Pokud sýr ztuhne, vložíme ho opět do mikrovlnky. Musí být vláčný, aby se pěkně rozválel a dal se jím potáhnout dort.
Začistíme okraje dortu a a ozdobíme dle vlastní fantazie zeleninou. Já ji upevňovala párátky.
Nápis na dortu lze vytvořit z rozmíchané směsi taveného sýra, másla a například vody z řepy. Ozdobíme zdobičkou.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové