Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty vytvarujeme na podlouhlé nebo kulaté míse tvar ježka. Místo očí a čumáčku dáme rozinky a do zad místo bodlin zapícháme tyčinky. Okolo ježka na mísu nasypeme sekané zelené natě nebo jemně nakrájenou zelenou papriku. Jedná se o občerstvení pro slavnostní oslavy dětí.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku