Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty vytvarujeme na podlouhlé nebo kulaté míse tvar ježka. Místo očí a čumáčku dáme rozinky a do zad místo bodlin zapícháme tyčinky. Okolo ježka na mísu nasypeme sekané zelené natě nebo jemně nakrájenou zelenou papriku. Jedná se o občerstvení pro slavnostní oslavy dětí.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny