Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty vytvarujeme na podlouhlé nebo kulaté míse tvar ježka. Místo očí a čumáčku dáme rozinky a do zad místo bodlin zapícháme tyčinky. Okolo ježka na mísu nasypeme sekané zelené natě nebo jemně nakrájenou zelenou papriku. Jedná se o občerstvení pro slavnostní oslavy dětí.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí