Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, posypte ho suchými fazolemi a čtvrt hodiny předpékejte (fazole papír zatíží a při pečení se tak vytvoří vyšší okraj koláče). Pak papír s fazolemi opatrně sundejte a vraťte těsto na 5 minut do trouby, aby zezlátlo. Koláč vyjměte a snižte teplotu trouby o 10 °C.
V pánvi mezitím rozehřejte máslo s olejem a za občasného míchání opékejte plátky cibule a brambor dozlatova, trvá to deset až patnáct minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián. Smažte ještě tři minuty, pak směs nasypte na koláč. Přidejte sýr a vše rovnoměrně rozprostřete. Promíchejte smetanu a vejce, můžete je ještě lehce osolit a opepřit. Směsí přelijte celý koláč, vložte ho do trouby a pečte 30–35 minut.
Hotový slaný dezert má světlou zlatohnědou barvu a uprostřed se ještě trochu chvěje. Koláč podávejte teplý, případně posypaný lístky rukoly.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole