Sýrový koláč

2.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule na plátky
    • 1
      ks brambory na plátky
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g listové těsto
    • 2
      lžíce tymián lístky
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 150
      g sýr měkký rozdrobený
    • 1
      hrst rucola hrst lístků

Postup přípravy receptu

  • Těsto rozválejte a vyložte jím kulatou formu o průměru 23 cm. Důkladně ho vmáčkněte i do okrajů. Nechte půl hodiny chladit. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na těsto položte kolečko pečicího papíru, posypte ho suchými fazolemi a čtvrt hodiny předpékejte (fazole papír zatíží a při pečení se tak vytvoří vyšší okraj koláče). Pak papír s fazolemi opatrně sundejte a vraťte těsto na 5 minut do trouby, aby zezlátlo. Koláč vyjměte a snižte teplotu trouby o 10 °C.
  • V pánvi mezitím rozehřejte máslo s olejem a za občasného míchání opékejte plátky cibule a brambor dozlatova, trvá to deset až patnáct minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián. Smažte ještě tři minuty, pak směs nasypte na koláč. Přidejte sýr a vše rovnoměrně rozprostřete. Promíchejte smetanu a vejce, můžete je ještě lehce osolit a opepřit. Směsí přelijte celý koláč, vložte ho do trouby a pečte 30–35 minut.
  • Hotový slaný dezert má světlou zlatohnědou barvu a uprostřed se ještě trochu chvěje. Koláč podávejte teplý, případně posypaný lístky rukoly.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.