Sýrový nákyp se smetanou Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme… více o Sýrový nákyp se smetanou
Rohlíky Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat).… více o Rohlíky
Nákyp z krevet Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme… více o Nákyp z krevet
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se! Někdo má, pokud jde o vaření a pečení, talent od pánaboha, a ať uvaří cokoli, je to skvělé.… Celý článek
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek? Obložené chlebíčky jsou českým evergreenem, který dříve nesměl chybět na žádné oslavě. Svou… Celý článek
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji… Možná ji máte doma v koutě skříňky, ale nevíte, co s ní. Nebo jste o ní zatím jen slyšeli.… Celý článek
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich… Čirůvka májovka, které asi nikdo neřekne jinak než jen májovka, je jedna z nejchutnějších… Celý článek
Vepřové maso na pivu Zprudka rozpálíme olej a poklademe vepřové řízky (neklepat, jen naříznout), na ně anglickou slaninu a posypat bazalkou.… více o Vepřové maso na pivu
Pikantní pečené kuře na rajčatech Pekáč vymažeme olivovým olejem a na dno poklademe nakrájená rajčata. V misce připravíme pastu smícháním olivového oleje… více o Pikantní pečené kuře na rajčatech
Klobúcké rohlíčky Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich rolujeme od kraje… více o Klobúcké rohlíčky
Bohaté řízky Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli dáme… více o Bohaté řízky
Švestička v křupavé slanině Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale… více o Švestička v křupavé slanině
Jogurťáky Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. 1… více o Jogurťáky
Mazurská zelňačka Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín, na silném ohni uvaříme v otevřené nádobě… více o Mazurská zelňačka
Česnekový lilek zapečený Lilek přepůlíme a uděláme do něho 3 x zářezy nožem po délce, do nich nastrkáme tenké plátky nakrájeného česneku pěkně… více o Česnekový lilek zapečený
Rýže z tlakového hrnce Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám… více o Rýže z tlakového hrnce
Bublanina s jahodami Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi… více o Bublanina s jahodami
Bramborové válečky Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno… více o Bramborové válečky
Vězeňské placky Nakrájené brambory si nejprve uvaříme do měkka v osolené vodě. Pak je rozmačkáme, přidáme mouku a uděláme těstíčko.… více o Vězeňské placky