Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, sníh ušlehaný z bílků a koření. Touto směsí naplníme vymazanou formu a vaříme ve vodní lázni. Vychladlý nákyp vyklopíme, nakrájíme na porce, ozdobíme ušlehanou mírně osolenou šlehačkou, okurkou a petrželkou.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari