Sytý čokoládový dort

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 225
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce kakao
    • čokoládové hoblinky + kakao na posypání
    • 2
      lžička vanilková tresť
    • 90
      g cukr + 1 lžíce cukru na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  • Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečicím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a vysypeme cukrem. Zvenčí formu obalíme dvojitou pevnou vrstvou alobalu – až po okraj dortové formy. Obalujeme opravdu pečlivě, aby do formy nevnikla voda.
  • Čokoládu rozlámanou na malé kousky společně s pokrájeným máslem rozehřejeme ve vodní lázni.
  • Mezitím ušleháme vejce s cukrem, poté přidáme kakao a vanilkovou tresť. Poté přidáváme postupně čokoládovou směs a neustále šleháme, dokud se vše nespojí. Těsto nalijeme do formy a uhladíme tak, aby na povrchu nebyly vzduchové bubliny.
  • Formu dáme na plech s vyšším okrajem a nalijeme na plech vroucí vodu tak, aby sahala 2 cm pod okraj formy.
  • Pečeme při 150 °C cca 50 minut tak, aby okraje korpusu byly ztuhlé a střed ještě měkký. Po upečení dort necháme vychladnout, posypeme kakaem a ozdobíme čokoládovými hoblinami.
  • Dort je nutné uchovávat v chladu, v lednici může být, ale musí se pak tak cca 30–45 minut před podáváním nechat v teple – měkčí chutná lépe.
  • Tento recept je taková kalorická bombička, ale jednou za čas neuškodí, určitě vám bude chutnat.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: