Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme za občasného zamíchání a podlití vodou, ve které jsme je namáčely.
Kroupy, syrové brambory, škvarky a podušené houby promícháme se solí, pepřem, majoránkou dle chuti. Směsí naplníme dobře vymazaný pekáček (nejlépe sádlem) a v předehřáté troubě upečeme doměkka a dozlatova. Prvních 20 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme a dopečeme.
Podávat můžeme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.
*Můžeme dochutit i drceným kmínem nebo česnekem.
Krajový pokrm: Brambory nás nasytí, kroupy dodají minerály, vlákninu a vitamín B, houby jídlo okoření a škvarky omastí a dodají masovou chuť.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou