Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme za občasného zamíchání a podlití vodou, ve které jsme je namáčely.
Kroupy, syrové brambory, škvarky a podušené houby promícháme se solí, pepřem, majoránkou dle chuti. Směsí naplníme dobře vymazaný pekáček (nejlépe sádlem) a v předehřáté troubě upečeme doměkka a dozlatova. Prvních 20 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme a dopečeme.
Podávat můžeme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.
*Můžeme dochutit i drceným kmínem nebo česnekem.
Krajový pokrm: Brambory nás nasytí, kroupy dodají minerály, vlákninu a vitamín B, houby jídlo okoření a škvarky omastí a dodají masovou chuť.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny