Táborský maňas

1.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g brambory
    • sůl
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 3
      hrst sušené houby
    • 250
      g kroupy
    • 2
      hrst škvarky
    • 3
      dl vepřový vývar cca
    • olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  • Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme za občasného zamíchání a podlití vodou, ve které jsme je namáčely.
  • Kroupy, syrové brambory, škvarky a podušené houby promícháme se solí, pepřem, majoránkou dle chuti. Směsí naplníme dobře vymazaný pekáček (nejlépe sádlem) a v předehřáté troubě upečeme doměkka a dozlatova. Prvních 20 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme a dopečeme.
  • Podávat můžeme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.
  • *Můžeme dochutit i drceným kmínem nebo česnekem.
  • Krajový pokrm: Brambory nás nasytí, kroupy dodají minerály, vlákninu a vitamín B, houby jídlo okoření a škvarky omastí a dodají masovou chuť.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: