Kroupy propereme a uvaříme do poloměkka. Oloupané brambory pokrájíme na kostičky. Houby namočíme na hodinu do vody, pak je na tuku podusíme za občasného zamíchání a podlití vodou, ve které jsme je namáčely.
Kroupy, syrové brambory, škvarky a podušené houby promícháme se solí, pepřem, majoránkou dle chuti. Směsí naplníme dobře vymazaný pekáček (nejlépe sádlem) a v předehřáté troubě upečeme doměkka a dozlatova. Prvních 20 minut pečeme zakryté, pak odkryjeme a dopečeme.
Podávat můžeme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.
*Můžeme dochutit i drceným kmínem nebo česnekem.
Krajový pokrm: Brambory nás nasytí, kroupy dodají minerály, vlákninu a vitamín B, houby jídlo okoření a škvarky omastí a dodají masovou chuť.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s…
více o Vývar s masovými taštičkami
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky