Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
2.22
hodnoceno: 9
Příprava:10 minut
Porce:2
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
8
ks
tagliatelle
50
g
máslo
200
ml
smetana 12%
125
g
cream cheese
2
lžíce
strouhaný parmazán
až 3
2
hrst
mražený hrášek
70
g
prosciutto
Crudo
Postup přípravy receptu
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin.
V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přilijte smetanu a vmíchejte do ní cream cheese a strouhaný parmazán. Vše zahřívejte a míchejte tak dlouho, až bude omáčka hustá. Pak do ní choďte hrášek (netřeba ho rozmrazovat!) a na kousky nakrájenou sušenou šunku a vše ještě asi minutu až dvě prohřívejte. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a podávejte posypané ještě trochou parmazánu.
Místo sušené šunky je možné použít kvalitní slaninu.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme.…
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová