Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
2.22
hodnoceno: 9
Příprava:10 minut
Porce:2
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
8
ks
tagliatelle
50
g
máslo
200
ml
smetana 12%
125
g
cream cheese
2
lžíce
strouhaný parmazán
až 3
2
hrst
mražený hrášek
70
g
prosciutto
Crudo
Postup přípravy receptu
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin.
V hluboké pánvi rozpusťte máslo, přilijte smetanu a vmíchejte do ní cream cheese a strouhaný parmazán. Vše zahřívejte a míchejte tak dlouho, až bude omáčka hustá. Pak do ní choďte hrášek (netřeba ho rozmrazovat!) a na kousky nakrájenou sušenou šunku a vše ještě asi minutu až dvě prohřívejte. Uvařené těstoviny slijte, promíchejte s omáčkou a podávejte posypané ještě trochou parmazánu.
Místo sušené šunky je možné použít kvalitní slaninu.
Dáme vařit penne.
Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule zesklovatělá…
více o Penne se smetanovou omáčkou
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranách opečeme.…
více o Roštěnky se smetanovou omáčkou
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem