Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
3.67
hodnoceno: 3
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2
ks
cibule
menší
sůl
olivový olej
3
stroužek
česnek
hladká mouka
na zahuštění
bazalka
300
g
špenát
bílé víno
1
kelímek
smetana
100
g
tvrdý sýr
parmazán
na dochucení
3
ks
kuřecí prsa
1
balíček
tagliatelle
Postup přípravy receptu
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme najemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína. Dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl