Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
3.67
hodnoceno: 3
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2
ks
cibule
menší
sůl
olivový olej
3
stroužek
česnek
hladká mouka
na zahuštění
bazalka
300
g
špenát
bílé víno
1
kelímek
smetana
100
g
tvrdý sýr
parmazán
na dochucení
3
ks
kuřecí prsa
1
balíček
tagliatelle
Postup přípravy receptu
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme najemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína. Dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
1) Připravíme si těsto. Vajíčka s cukrem si vyšleháme do pěny, postupně přidáme teplou vodu a olej. Nakonec přidáváme…
více o Jednoduché pudinkové kostky