Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
3.67
hodnoceno: 3
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2
ks
cibule
menší
sůl
olivový olej
3
stroužek
česnek
hladká mouka
na zahuštění
bazalka
300
g
špenát
bílé víno
1
kelímek
smetana
100
g
tvrdý sýr
parmazán
na dochucení
3
ks
kuřecí prsa
1
balíček
tagliatelle
Postup přípravy receptu
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme najemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína. Dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce