Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
3.67
hodnoceno: 3
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
2
ks
cibule
menší
sůl
olivový olej
3
stroužek
česnek
hladká mouka
na zahuštění
bazalka
300
g
špenát
bílé víno
1
kelímek
smetana
100
g
tvrdý sýr
parmazán
na dochucení
3
ks
kuřecí prsa
1
balíček
tagliatelle
Postup přípravy receptu
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme najemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína. Dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou