Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do druhého dne).
Do pekáčku naskládáme kuřecí prsa (nejdřív na dno nakapeme trochu olivového oleje) a přikryté alobalem je dáme zapéct do trouby (plynová trouba, stupeň 4–5). Po půl hodině vytáhneme pekáček a na povrch přidáme krájená rajčata, zapékáme dalších 15 minut. Nakonec zalijeme smetanou a odkryté pečeme 10 minut, aby se na povrchu udělala zlatavá kůrka.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát