Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do druhého dne).
Do pekáčku naskládáme kuřecí prsa (nejdřív na dno nakapeme trochu olivového oleje) a přikryté alobalem je dáme zapéct do trouby (plynová trouba, stupeň 4–5). Po půl hodině vytáhneme pekáček a na povrch přidáme krájená rajčata, zapékáme dalších 15 minut. Nakonec zalijeme smetanou a odkryté pečeme 10 minut, aby se na povrchu udělala zlatavá kůrka.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku