Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do druhého dne).
Do pekáčku naskládáme kuřecí prsa (nejdřív na dno nakapeme trochu olivového oleje) a přikryté alobalem je dáme zapéct do trouby (plynová trouba, stupeň 4–5). Po půl hodině vytáhneme pekáček a na povrch přidáme krájená rajčata, zapékáme dalších 15 minut. Nakonec zalijeme smetanou a odkryté pečeme 10 minut, aby se na povrchu udělala zlatavá kůrka.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami