Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořenící směsí Gyros, zakapeme olejem a necháme marinovat několik hodin v lednici (klidně i do druhého dne).
Do pekáčku naskládáme kuřecí prsa (nejdřív na dno nakapeme trochu olivového oleje) a přikryté alobalem je dáme zapéct do trouby (plynová trouba, stupeň 4–5). Po půl hodině vytáhneme pekáček a na povrch přidáme krájená rajčata, zapékáme dalších 15 minut. Nakonec zalijeme smetanou a odkryté pečeme 10 minut, aby se na povrchu udělala zlatavá kůrka.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem