Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala vařit doměkka. Po uvaření jsem vodu neslívala, jen osolila čočku a dala bokem. V jiném hrnci jsem na lžíci olivového oleje restovala cibuli, na minutu jsem přidala na tenké plátky nakrájený 1 česnek. Jakmile se rozvoněl, přisypala jsem nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Nechala jsem zeleninu trošku změknout a zalila ji loupanými rajčaty a nechala probublávat asi 15 minut. Nakonec jsem přidala uvařenou čočku, dochutila solí, pepřem, česnekem, petrželkou a nechala ještě chvíli prohřát. Kdyby Vám přišla polévka moc hustá, můžete dolít vodou a případně ještě dochutit. Rozdělila jsem na talíře, dozdobila petrželkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek a do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka