V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky. Přidejte šunku, pak brambory nakrájené na kolečka (není nutné je ani loupat), osolte, dobře promíchejte a ihned uzavřete pokličkou. Počkejte, až papiňák začne pískat, pak vařte cca 3–5 minut (opravdu bez přidání vody).
Mezitím připravte zeleninový salát, rozdělte ho na talíře a polijte zálivkou, na to navrstvíte hotové brambory a pokladete plátky Hermadůru, který se na horkých bramborách mírně rozteče.
Je to rychlé, jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo!
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát