V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky. Přidejte šunku, pak brambory nakrájené na kolečka (není nutné je ani loupat), osolte, dobře promíchejte a ihned uzavřete pokličkou. Počkejte, až papiňák začne pískat, pak vařte cca 3–5 minut (opravdu bez přidání vody).
Mezitím připravte zeleninový salát, rozdělte ho na talíře a polijte zálivkou, na to navrstvíte hotové brambory a pokladete plátky Hermadůru, který se na horkých bramborách mírně rozteče.
Je to rychlé, jednoduché a u nás velmi oblíbené jídlo!
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček