g
anglická slanina
nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
2
lžíce
zakysaná smetana
2
l
bílé víno - suché
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a nakrájené na menší kostičky je uvaříme téměř doměkka.
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept odlehčit, můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině. Zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
Nakonec směs přendáme do zapékací misky a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
Na originální Tartiflette Francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem.
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou