
3.23
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečicím papírem. Těsto jemně… více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. V míse promícháme mouku sůl, přášek do pečiva. Přidáme máslo a zpracujeme směs… více o Slané sušenky se sýrem cottage
Omyjeme špenát, utrháme stonky. Přidáme nakrájená cherry rajčátka. Zalijeme zálivkou: olivový olej, sůl, pepř,… více o Pro začátečníky – salát se sýrem Cottage
Patříte k masožravcům? Pak nejspíš po našich receptech názor nezměníte, ale třeba zjistíte, že… Celý článek
Snídaně, svačina nebo večeře v podobě chleba nemusí být žádná nuda. Naopak můžete připravit… Celý článek
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
V kastrůlku lehce zahříváme ocet, olej, kečup, hořčici a cukr, až se nám vše spojí dohromady (nesmí se vařit). Do… více o Sloní mls
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky a s troškou oleje rozškvaříme. Přidáme… více o Brambory s kapustou a klobásou
Uvaříme uzené maso. Do hrnce dáme nakrájené brambory, kysané zelí a kusy uvařeného uzeného. Uvaříme ve vývaru z uzeného… více o Horehronské koleno
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom… více o Ježek s nivovou pomazánkou
Vlažnou vodou omyté maso potřeme prolisovaným česnekem. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme maso,… více o Uzené maso na česneku
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se… více o Rychlá krupicová polévka
Bílky s cukrem vyšleháme, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a další suroviny kromě nugety (nutely). Upečeme ve… více o Kinder Bueno
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i… více o Bramborový oběd
Nejdříve si připravíme náplň. Žloutky, tuk a cukr třeme do pěny, přidáme kakao, ořechy, jablka, strouhanku a lehce… více o Řezy Lada
Dresing V misce rozmícháme žloute, citr. šťávu, horčici, sůl, pepř a za stáleho šlehání přikapáváme olej až obsah… více o Caesar salát
Do vroucí osolené vody s kořením - celý pepř, nové koření, bobkový list vložíme veškeré uvedené maso a necháme uvařit… více o Pravý bořšč od babičky z Ukrajiny
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku… více o Květáková polévka s mrkví