Z mouky, soli a nakrájeného másla vytvoříme žmolenku a pomocí vody zpracujeme těsto. Vodu přidáváme postupně. Těsto dáme na 20 minut odpočinout do lednice. Na pomoučeném válu vyválíme, vykrájíme kolečka, naplníme sýrem a žampionovou nebo špenátovou náplní, přehneme a okraje přimáčkneme. Potřeme vejcem, posypeme sezamem a pečeme při 200 °C 15–20 minut.
Žampionová náplň: Na másle podusíme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem a bylinkami. Necháme zchladnout.
Špenátová náplň: Na másle osmahneme podrcený česnek, přidáme špenát, podusíme, zjemníme smetanou a okořeníme. Necháme zchladnout.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečicím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)