ks
žloutek
dle konzistence na závěr můžete ještě jeden přidat
tuk na smažení
topinek
Postup přípravy receptu
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené a očesnekované topinky usmažené na omastku.
Je-li tatarák nevýrazný, přidejte worchesterovou omáčku. Hořčice je také chuťové plnivo, ale pozor, ať to s hořčicí nepřeženete, tatarák by byl kyselý.
Drží-li maso špatně pohromadě, přidejte žloutek (bílek tam rozhodně nepatří). Dobrou chuť.
//Poznámka: Nedávejte do tataráku v žádném případě cibuli, kdyžtak až na potřený chleba. Chuť tak kvalitního a drahého masa přerazíte a nevychutnáte tu jemnost a lahodu. Ani česneku na topinku ze stejného důvodu nedávejte moc, raději si namažte silnější vrstvu tataráku.//
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty.…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)