ks
žloutek
dle konzistence na závěr můžete ještě jeden přidat
tuk na smažení
topinek
Postup přípravy receptu
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené a očesnekované topinky usmažené na omastku.
Je-li tatarák nevýrazný, přidejte worchesterovou omáčku. Hořčice je také chuťové plnivo, ale pozor, ať to s hořčicí nepřeženete, tatarák by byl kyselý.
Drží-li maso špatně pohromadě, přidejte žloutek (bílek tam rozhodně nepatří). Dobrou chuť.
//Poznámka: Nedávejte do tataráku v žádném případě cibuli, kdyžtak až na potřený chleba. Chuť tak kvalitního a drahého masa přerazíte a nevychutnáte tu jemnost a lahodu. Ani česneku na topinku ze stejného důvodu nedávejte moc, raději si namažte silnější vrstvu tataráku.//
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty.…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka