ks
žloutek
dle konzistence na závěr můžete ještě jeden přidat
tuk na smažení
topinek
Postup přípravy receptu
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené a očesnekované topinky usmažené na omastku.
Je-li tatarák nevýrazný, přidejte worchesterovou omáčku. Hořčice je také chuťové plnivo, ale pozor, ať to s hořčicí nepřeženete, tatarák by byl kyselý.
Drží-li maso špatně pohromadě, přidejte žloutek (bílek tam rozhodně nepatří). Dobrou chuť.
//Poznámka: Nedávejte do tataráku v žádném případě cibuli, kdyžtak až na potřený chleba. Chuť tak kvalitního a drahého masa přerazíte a nevychutnáte tu jemnost a lahodu. Ani česneku na topinku ze stejného důvodu nedávejte moc, raději si namažte silnější vrstvu tataráku.//
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty.…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou