ks
žloutek
dle konzistence na závěr můžete ještě jeden přidat
tuk na smažení
topinek
Postup přípravy receptu
Syrové maso dvakrát na jemno pomeleme (labužníci si ho mohou naškrábat), přidáme zbývající uvedené ingredience a dobře promícháme. Natíráme na osolené a očesnekované topinky usmažené na omastku.
Je-li tatarák nevýrazný, přidejte worchesterovou omáčku. Hořčice je také chuťové plnivo, ale pozor, ať to s hořčicí nepřeženete, tatarák by byl kyselý.
Drží-li maso špatně pohromadě, přidejte žloutek (bílek tam rozhodně nepatří). Dobrou chuť.
//Poznámka: Nedávejte do tataráku v žádném případě cibuli, kdyžtak až na potřený chleba. Chuť tak kvalitního a drahého masa přerazíte a nevychutnáte tu jemnost a lahodu. Ani česneku na topinku ze stejného důvodu nedávejte moc, raději si namažte silnější vrstvu tataráku.//
Uvařené brambory nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opepříme, osolíme a pořádně zamícháme.
Podáváme klasicky na…
více o Babiččin falešný tatarák
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty.…
více o Falešný tatarák z uzeniny
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka