sýr niva
nebo jiný pikantní sýr (třeba romadur – pro silné povahy)
pálivá paprika
1
ks
paprika - bílá
olej
4
ks
vařené brambory
nakrájené na větší kostky
1
ks
pálivé klobásy
Postup přípravy receptu
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, kolečka klobásy a opékáme dozlatova. Opepříme a zastrouháme nivou. Přiklopíme pokličkou a necháme nivu rozpustit. Zasypeme nakrájenou bílou paprikou. Solíme až nakonec, klobása i niva jsou dost slané.
Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme.
Chléb nakrájíme na čtverce 4×4…
více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí…
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa