sýr niva
nebo jiný pikantní sýr (třeba romadur – pro silné povahy)
pálivá paprika
1
ks
paprika - bílá
olej
4
ks
vařené brambory
nakrájené na větší kostky
1
ks
pálivé klobásy
Postup přípravy receptu
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, kolečka klobásy a opékáme dozlatova. Opepříme a zastrouháme nivou. Přiklopíme pokličkou a necháme nivu rozpustit. Zasypeme nakrájenou bílou paprikou. Solíme až nakonec, klobása i niva jsou dost slané.
Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme.
Chléb nakrájíme na čtverce 4×4…
více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí…
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena