sýr niva
nebo jiný pikantní sýr (třeba romadur – pro silné povahy)
pálivá paprika
1
ks
paprika - bílá
olej
4
ks
vařené brambory
nakrájené na větší kostky
1
ks
pálivé klobásy
Postup přípravy receptu
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, kolečka klobásy a opékáme dozlatova. Opepříme a zastrouháme nivou. Přiklopíme pokličkou a necháme nivu rozpustit. Zasypeme nakrájenou bílou paprikou. Solíme až nakonec, klobása i niva jsou dost slané.
Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme.
Chléb nakrájíme na čtverce 4×4…
více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí…
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole