sýr niva
nebo jiný pikantní sýr (třeba romadur – pro silné povahy)
pálivá paprika
1
ks
paprika - bílá
olej
4
ks
vařené brambory
nakrájené na větší kostky
1
ks
pálivé klobásy
Postup přípravy receptu
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, kolečka klobásy a opékáme dozlatova. Opepříme a zastrouháme nivou. Přiklopíme pokličkou a necháme nivu rozpustit. Zasypeme nakrájenou bílou paprikou. Solíme až nakonec, klobása i niva jsou dost slané.
Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme.
Chléb nakrájíme na čtverce 4×4…
více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí…
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený