sýr niva
nebo jiný pikantní sýr (třeba romadur – pro silné povahy)
pálivá paprika
1
ks
paprika - bílá
olej
4
ks
vařené brambory
nakrájené na větší kostky
1
ks
pálivé klobásy
Postup přípravy receptu
Na pánvičce na oleji osmažíme nakrájenou cibuli spolu s česnekem nakrájeným na kolečka do světle růžova. Přidáme červenou papriku, brambory, kolečka klobásy a opékáme dozlatova. Opepříme a zastrouháme nivou. Přiklopíme pokličkou a necháme nivu rozpustit. Zasypeme nakrájenou bílou paprikou. Solíme až nakonec, klobása i niva jsou dost slané.
Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a majonézou, přidáme prolisovaný česnek, dosolíme.
Chléb nakrájíme na čtverce 4×4…
více o Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Vše umeleme na masovém strojku. Necháme tak 20 minut odležet. Potom ochutnáme a podle potřeby přidáme z ingrediencí…
více o Špeková pomazánka na chuťovky
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka