Tuk nastrouháme na hrubém struhadle. Tatranky a sójové suky rozmixujeme nebo umeleme. Všechny suroviny pak smícháme a vypracujeme hladké těsto, které v chladu necháme odpočinout alespoň 2 hodiny. Z těsta děláme válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Klademe je na plech s pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě zvolna, dorůžova. Vlažné (ne horké) obalujeme v cukru. Na tvoření rohlíčků můžeme použít formičky nebo silikonové formy.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák